Friday, January 8, 2010

Avatar

Я не збираюсь писати черговий огляд фільму, порівнювати його з іншими мільярдерами чи аналізувати його з точки зору науки. Аватар - це гарна казка, з купою алюзій та запозичень, передбачуваним сюжетом і щасливим кінцем, але казка розказана настільки красиво, що у неї повірять не тільки діти, але й багато дорослих. Кемерон вкотре встановив новий стандарт якості у розважальному кіно, і стандарт цей дуже і дуже високий.

Це був мій перший фільм побачений у 3D, і треба сказати, що враження просто неймовірні! Двері, які хочеться відкрити самому, рослини перед самим носом, "сніжинки" Eyra, що падають прямо на коліна - все це створює фантастичний ефект присутності (а ще цьому ефекту допомагало те, що у залі було 10 чоловік, тож нам не заважали ніякі сторонні звуки).

Звичайно, Аватар - дуже дорогий і технологічно складний фільм, але він дозволяє вже зараз побачити і оцінити ефекти, що за 2-3 роки будуть звичними для більшості блокбастерів. Це майбутнє кіно і воно просто супер! До речі, 3D - це, мабуть, найкращий спосіб боротьби з піратами, бо я просто не уявляю яка здорова людина погодиться проміняти ці відчуття на "екранку".

Я не розумію людей, що критикують цей фільм, а ще більше не розумію тих, хто не подивиться його через таку критику. Це не "Шоушенк" чи "Хрещений батько", але це - шедевр і подивитись його треба обов'язково.
10/10.

Friday, January 1, 2010

New Year's resolutions

У новому році я хочу:

1) знайти постійну роботу.
2) пригадати всі мови, які я коли-небудь вчив і вивчити ще одну.
3) (заново) навчитись грати на гітарі.
4) читати більше художньої літератури, прочитати 30 книжок.
5) опублікувати 4 статті.

Поки що все, потім ще щось додам.