Wednesday, July 21, 2010

Про сервіс

Я сьогодні втратив 4 години намагаючись вирішити проблему з нашим інтернет-зв'язком (недавно швидкість впала з 3 до 2 мегабіт). За цей час я поспілкувався з п'ятьма (!) представниками та представницями техпідтримки та однією жіночкою із служби розрахунків (billing). Ось короткий зміст цього індійського серіалу.
Перший технік хотів віддалено залогінитись до мене щоб почистити кеш Експлорера. На щастя, я його вчасно зупинив. Другий нічим не запам'ятався, хоча я просто хотів, щоб він з'єднав мене із кимось, хто може щось вирішити. Не з'єднав. Третя (старший технік) хвилин 20 розказувала мені, що наш будинок надто далеко від їхнього вузла і 3 мегабіта нам ніяк не світять, але так і не змогла пояснити, чому тиждень тому все було добре. Четвертий (ще старший) плутав мегабіти з мегабайтами, а після того як він не відповів скільки ж бітів у одному байті я просто попросив з'єднати мене з кимось, хто це знає. П'ятий пообіцяв направити заявку у ремонтну службу (хоча саме він мав би вирішити проблему). Чекаю результатів.
Жінка із billing department виявилась найбільш адекватною. По-перше, вона зрозуміла мою проблему; по-друге, чесно (хоча й безуспішно) намагалась вибити відповідь з техніка №3; по-третє, запропонувала хоч якесь рішення, хай і не технічне (оплатила рахунок за наступний місяць); по-четверте, виявила, що 3 мегабіта нас таки не оминуть і з'єднала із службою, що повинна була це вирішити (техніки №4 і №5). Одразу було видно, що людина розуміє важливість клієнта, тому що вона за клієнтом бачить гроші, а технік - проблеми.
Сподівась, завтра-післязавтра нам таки відновлять повноцінний зв'зок, а якщо ні, то я знаю куди телефонувати. Наступного разу я почну не з Tech Support, а з Billing and Payments.