Tuesday, December 27, 2011

Про нас

Юлія Романівна, 3380, 7:42 за центрально-американським часом.

Tuesday, March 22, 2011

Про вік

Я щось ніяк не звикну до свого віку. Відчуваю себе якщо не школярем, то студентом - точно. От вже і дитина росте, і сам я давно вже читаю лекції, а не слухаю, але я все ще відчуваю себе юним. Мабуть, це Марічка так на мене впливає. Правда, тепер я вже не можу казати, що мені "двадцять з чимось", я у категорії "поза тридцять" :)

Раніше здавалось, що 30 - це якась критична дата. Ну як же! Перша чвертина життя минула, знання мали би бути здобуті, пора вже й добро наживати. Відсутність сталої роботи гнітила, а нечіткі перспективи не особливо заспокоювали. Зараз я розумію, що насправді, все не так погано. Звичайно, я вже не здобуду Нобелівську премію з фізики і не винайду новий алгоритм, але у мене є можливість займатись улюбленою справою, розвиватись. А найголовніше -  я щасливий в особистому житті, а це важливіше за усі премії разом взяті.
Попереду ще багато цікавого!

Monday, January 31, 2011

Про студентів

За минулі п'ять років я бачив різних студентів: здібних, лінивих, безвідповідальних, безтурботних. Будучи аспірантом, я викладав тільки загальноосвітній (GenEd) курс, тож мав можливість бачити студентів з різних факультетів, що приходили отримати залік і 3 кредита. Більшість з них не особливо переймалася матеріалом, вважаючи комп'ютери нудними і страшними :)
Після захисту я отримав можливість викладати курси для "комп'ютерщиків". І хоча "Вступ до програмування" слухають не лише програмісти, але більшість студентів обирають цей курс саме через можливість чомусь навчитись. Це вже було цікавіше, можна було щось спитати і отримати розумну відповідь. Інколи навіть можна було почути питання від студентів, а це неабияке досягнення!
Взагалі, цікаво спостерігати, як люди вчаться, дізнаються щось нове, радіють, коли в них, нарешті, щось получається. Приємно, коли після іспиту студенти підходять, дякують. Цікаво, що дякують, в основному, найкращі :)
За п'ять хвилин починається перша пара нового семестру. Це вже буде мій шостий рік викладання, але досі перед першою парою у мене мурашки по шкірі повзають...