Sunday, January 6, 2013

Про читане

Trenton Lee Stewart, The Extraordinary Education of Nicholas Benedict (2012).
Четверта книжка із серії The Mysterious Benedict Society ("Загадкове товариство Бенедикта" або "Товариство загадкового Бенедикта") розповідає про дитинство Ніколаса Бенедикта, геніального сироти з фотографічною пам'яттю. Дев'ятирічного Ніколаса переводять у новий сиротинець, де він стикається з хуліганами (куди ж без bullies у книжці про школу?), знаходить друзів, шукає скарб і читає, читає, читає.

Хоча перші три книжки серії мені сподобалися більше, приквел не розчарував. Його можна читати самостійно, особливого зв'язку з попередніми (наступними) частинами тут немає. Пригоди, містика, загадки - все це вдало поєднане і гарно описане. Шкода тільки, що майже всі дорослі персонажі зображені тупими, суворими і байдужими (у різних комбінаціях), а більшість загадок Ніколас розгадує завдяки своїй феноменальній пам'яті.

В цілому, книжка (як і вся серія) підходить для дітей 8-10 років, особливо для книжкових хробаків. Хороший(-і) нерд(-и) перемагають зло, демонструючи переваги розуму та дружби над силою та жорстокістю.

8/10


No comments:

Post a Comment