Sunday, March 31, 2013

Про ігри

Все почалося три роки тому, у листопаді 2010-го. Одна з підписок принесла новину про розпродаж настільних ігор в Toys'R'Us і ми вирішили, що варто навідатись до найближчого магазину іграшок. На той час Марічка вже рік ходила до школи і розказувала нам про Candyland, Chutes and Ladders та інші класні ігри.
Звичайно, я ще в дитинстві грав у різні ігри, але то були або класичні шахи/шашки або варіації на тему "Монополії": "Менеджер" з радянськими підприємствами, "Імперія" з казкарями-фантастами, щось саморобне з марками автомобілів. В Академії було не до ігор, та й ніде їх було взяти.
Toys'R'Us зустрів нас забитими полицями ігор на будь-який смак: від зовсім дитячого Кенділенду до повноцінного Скрабла. Пам'ятаю, що ми довго бродили серед рядів і не могли визначитись. Врешті-решт вибрали кілька коробок для дітей дошкільного віку і... почали збирати колекцію.
Зараз у нас близько сорока ігор: від найпростіших (3+, дошкільнята) до складних і великих (13+, де партія може тривати до двох годин). Нам пощастило, що Марічці теж подобаються настольні ігри, адже багато з них розраховані на 3-4 гравців. Звичайно, у кожного з нас є свої фаворити, але мало є ігор у які хоче грати лише хтось один (Sliders - одна з моїх улюблених, але ніхто зі мною не хоче грати).
Останні кілька місяців нам рідко випадає нагода сісти і зіграти, але у п'ятницю ввечері ми обов'язково розкладаємо Домініон, Зулоретто або Поселенців острова Катан. Ці три - Маріччині фаворити, бо там вона виграє частіше, ніж у 7 див чи Каркасон.
В понеділок добрий ЮПС привезе чергову порцію ігор, серед них є одна спеціально для двох гравців. Нарешті, ми з Натою зійдемося у чесному двобої. Звичайно, у багатьох іграх передбачений режим для двох, але рідко це природній і повноцінний варіант. Так що, я вже не можу дочекатись.

2 comments:

  1. У "Слайдерс" у тебе неможливо виграти, тому й вибираємо ігри, де хоч шанс на перемогу є...
    Чекаю понеділка!

    ReplyDelete
  2. Ага, щанс. Коли я востаннє в Домініон вигравав?

    ReplyDelete